Pressmeddelande 15.2.2017

Harms-Aalto ställer upp i Helsingfors

Martina Harms-Aalto, mångårig kommunalpolitiker i Grankulla, men sedan 2015 bosatt i Helsingfors, ställer upp på sfp:s lista i kommunalvalet i huvudstaden.

- Jag har blivit ombedd och uppmanad att ställa upp och kände plikten kalla. Det finns mycket att göra när det gäller utvecklandet av Helsingfors som en genuint och fungerande tvåspråkig stad och på det fältet har jag verkat länge och har mycket att ge. 

- Helsingfors är på så många sätt en fantastiskt fin stad, men det finns en del övrigt att önska i hur våra gemensamma medel hanteras, hur projekt leds och uppföljs ekonomiskt och hur insynen är reglerad. Vård på modersmålet och en konkurrenskraftig utbildning är också frågor som jag både brinner för och tidigare har arbetat med. Staden växer och det är bra, men det måste ske kontrollerat och så att stora investeringar inte låter oss glömma kommunens grunduppgift: att ge service och nödvändig infrastruktur åt invånarna.

- Sfp behöver representanter som har förtroende över partigränserna för att kunna påverka och i mina tidigare värv har jag skapat ett kontaktnät som är ovärderligt. Och skämtsamt kan jag väl tillägga att jag  slutligen bestämde mig när jag av flera aktiva Helsingforspolitiker från andra partier uppmanats överväga en kandidatur.

Harms-Aalto, som flyttade tillbaka till Helsingfors där hon är född, arbetar som verksamhetsledare för föreningen Samarbetsforum vars arbetsfält också omfattar stärkandet av det svenska i vårt land och utvecklandet av en konstruktiv tvåspråkighet. I Grankulla stadsfullmäktige satt hon 12 år, av dem 8 år i stadsstyrelsen och 4 år som stadsstyrelsens vice ordförande.

- Jag tror  att det är viktigt att föra dialog med väljarna också mellan valen. Att hitta kanaler för det kan inte vara omöjligt i en tid av ständig kommunikation i ett aldrig sinande flöde. Men att hitta de sätt att lyssna som engagerar kräver lite nytänk. Det kommer jag också att arbeta för framöver.

Martina Harms-Aalto 2017